ИНТЕРВЈУ СО ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА РСБСП М-Р ГОРДАНА КОЖУВАРОВСКА ЗА МРТ: „ДА СЕ ПОЧИТУВААТ ПРАВИЛАТА И ПРОПИСИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ“

31 декември, 2023

Македонија е вклучена во акцијата „Визија нула за Балканот“. До ноември годинава 106 сообраќајни незгоди со загинати, 114 го загубиле животот. Со низа кампањи надлежните институции ја подигаат свеста кај луѓето и сообраќајната култура. За побезбедни патишта се соработува и со земјите од регионот.

Наташа Гркова – Петрушевска разговара со претседателката на РСБСП, Гордана Кожуваровска.

ВИДЕО ОД ИНТЕРВЈУТО НА СЛЕДНИОТ ЛИНК:

https://play.mrt.com.mk/play/568896?fbclid=IwAR2Yc8lB7VJCdzeWTPP1BDHaFgSMgrrkCQmC3Lr4hmRBqf_CfevwxQ0s6tk

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство