ХИМНА ЗА КАМПАЊАТА НА ПЕНДАРОВСКИ: СТЕВО Е МОЈОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ!

25 март, 2014

Стево е мојот претседател!

StevoPendarovskiUniverzalna

Оваа земја заслужува

Да ѝ ја вратиме радоста

Ова е време за победа

Тука е крајот на бедата

 

Вчера да не биде

утре е цел

Заслужи земјо ти после сè

Сè што е лошо да помине

Ти имаш право да избереш
РЕФРЕН:

Македонијо ајде дигни глас

Стево е тој, еден од нас

Стево е мојот претседател

Еден за сите пријател

 

Да се биде или не

Дојде време да одлучиме

Во тебе веруваме

Ајде сега да победиме

 

РЕФРЕН:

Македонијо ајде дигни глас

Стево е тој, еден од нас

Стево е мојот претседател

Еден за сите пријател

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство