ГОРАН МИСОВСКИ

 

goran_2011

Потпретседател на НСДП од декември 2013 година. Роден на 15.4.1965 година во Скопје. Македонец. Дипломиран менаџер по осигурување, Универзитет Св.Климент Охридски.

Основач и прв организациски секретар на НСДП 2005-2008;

Координатор на Пратеничката група на Нова социјалдемократска партија 2006-2008;

Координатор на Пратеничката група на Нова социјалдемократска партија, Либерална партија и Нова алтернатива 2010-2011;

Координатор на Пратеничката група на Нова социјалдемократска партија и Либерална партија (ПГ на НСДП и ЛП) 2011-2014;

Потпретседател на Собранието на Република Северна Македонија избран на 20 февруари 2018 година.

Оженет и татко на едно дете. Активно говори англиски јазик.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство