ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА НСДП МИКИ МИЛКОВСКИ СО РАКОВОДСТВОТО И ЧЛЕНОВИТЕ НА ОО НСДП БИТОЛА ПРИСУСТВУВАА НА ОТВОРАЊЕ НА РЕГИОНАЛЕН ИЗБОРЕН ШТАБ ЗА ИЕ.5 НА ЕВРОПСКАТА КОАЛИЦИЈА ПРЕДВОДЕНА ОД СДСМ ВО БИТОЛА

18 март, 2024

Нема откажување од иднината, од надежта, од подобро утре, од европска Македонија!


Јасна е и силна пораката денеска. Тука од Битола, јасно и гласно кажуваме дека одиме напред, дека нема откажување од иднината. Нема откажување од надежта, од визијата, од желбата за подобро утре, од европска Македонија.


Нам не ни треба европскиот сон. Не! Нам не ни е потребен европскиот стандард, европските вредности и европскиот живот, сега, а не во некоја далечна иднина или никогаш. Нам ни требаат правилата и надзорот на ЕУ можеме да ги подобриме здравството, образованието и правосудниот систем.
Претседателот на #СДСМ и лидер на Европската коалиција, Димитар Ковачевски на отворањето на промотивниот штаб на СДСМ во Битола.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство