ДИРЕКТОРОТ НА АДИССДП ЗОРАН ГЕОРГИЕВ СО ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ ВО ПОСЕТА НА ГЕВГЕЛИЈА

12 ноември, 2022
Денес директорот на АДСДП Зоран Георгиев, заедно со премиерот Димитар Ковачевски, вицепремиерот Фатмир Бетиќи и министерот за транспорт и врски Благој Бочварски ја посетија новата социјална зграда во Гевгелија која ќе биде дом на над стотина социјално загрозени семејства од Гевгелија.
Има 52 станови од кои 4 станови се на приземје и се наменети за лица кои живеат со телесен инвалидитет.
Преку развојните политики на Владата обезбедуваме социјална сигурност на граѓаните, и затоа во изминатите 4 години изградени се или во фаза на изградба се над 850 социјални станови.
Грижата за сите граѓани ни е приоритет, заедно полесно се справуваме со предизвиците.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство