ДЕЛЕГАЦИЈА НА НСДП ПОЛОЖИ ЦВЕЌЕ НА СПОМЕНИЦИТЕ НА ЈОСИП БРОЗ – ТИТО, ЃОЦЕ СТОЈЧЕСКИ – АМБАРЧЕ И ТОДОР ЦИПОВСКИ – МЕРЏАН ВО НУ„МУЗЕЈ НА ТЕТОВСКИОТ КРАЈ“

19 март, 2024

Делегација на НСДП – Нова социјалдемократска партија во состав генерален секретар Мики Милковски, членот на Извршниот одбор Панче Филипоски, претседателот на О.о Нсдп Тетово Миќо Стојчески, претседателот на НСДП-Јегуновце Тони Трпчевски, по повод 19 март, Денот на формирањето на Комунистичката партија на Македонија во Тетово (19 март 1943 година) положија цвеќе на спомениците на Јосип Броз Тито, Ѓоце Стојчески -Амбарче и Тодор Циповски -Мерџан во НУ “Музеј на тетовскиот крај” во Тетово.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство