ЦЕНТРАЛНИОТ ОДБОР НА НСДП ГО УСВОИ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА ПРЕДВРЕМЕНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ И ОТПОЧНА ПОСТАПКА ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ И СОВЕТНИЦИ

25 февруари, 2017

Соопштение за јавноста и медиумите:

image-0-02-05-7ce2eef1bafc5d9905995c4107198ad81792824bb58cf1fc19d30f344f3a73da-V

НСДП денес во Даре Џамбаз во Скопје ја одржа 11тата седница на Централниот одбор на која беше разгледан и усвоен Извештајот од предвремените парламентарни избори кои се одржаа на 11 декември 2016 година.

Во пресрет на претстојните локални избори на седницата беше усвоен Правилник за постапката и критериумите за предлагање на кандидати за градоначалници и членови на советите на општините и на Градот Скопје, од страна на општинските организации на НСДП.

image-0-02-05-2e09dc521904997624b0e8f8d0401d7697b5ea1c23be87c65ffe43c0e126d2c9-V

image-0-02-05-05fe1ba05fa4c628d0f35a5a71594d724489ec669c8e7cf5a2c9648219c9b5c8-V

image-0-02-05-b12ca387a33a8df595d306977d847c13dbbd9649ce30d8e3fe549a798f3c98f8-V

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство