Претседателот на НСДП – Нова социјалдемократска партија – Горан Мисовски како дел од државната делегација на РСМ, положи цвеќе пред манастирот ,,Св. Прохор Пчински“

3 август, 2023
Претседателот на НСДП – Нова социјалдемократска партија Goran Misovski како дел од државната делегација на Република Северна Македонија положи цвеќе пред манастирот  ,,Св. Прохор Пчински“„ во Република Србија, каде што домаќин беше претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ.
Манастирот „Прохор Пчињски” е со непроценлива вредност за конституирањето и развојот на македонската држава, каде сета македонска национално-културна и државотворна традиција била преточена во храбри и доблесни одлуки на делегатите на АСНОМ и биле поставени темелите на современата македонска држава.
ЧЕСТИТ 2 АВГУСТ – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА❗️🇲🇰
ЧЕСТИТ ИЛИНДЕН!

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство