Мираковска како Шеф на собраниеска делегација во посета на Стразбург

20 март, 2023

Во седиштето на Европскиот парламент во Стразбур, Шефот на делегацијата Соња Мираковска, членови на Мешовитиот парламентарен комитет од Собранието на Република Северна Македонија остварија средби со европратениците Тонино Пицула, Тијс Ројтен, Марион Валтсман, Илхан Кјучук, Ирена Јовева и Тинеке Штрик во пресрет на објавувањето на Нацрт Резолуцијата на Европскиот парламент за РС Македонија за 2022 год.

Остварија средба со европратениците Дејвид Мекалистер претседавач со Комисијата за надворешни работи на Европскиот парламент, Матјаж Немец и Стелиус Кулоглу известители во сенка за Северна Македонија во комисијата за надворешни работи.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство