ПРОГРАМА НА ГОРАН МИСОВСКИ „ВИЗИЈАТА ЗА НСДП 2022-2026 ГОДИНА“

4 јуни, 2022

ПРОГРАМАТА ВО ПРИЛОГ НА СЛЕДНИОТ ЛИНК

 

ЗОШТО ОДЛУЧИВ ДА СЕ КАНДИДИРАМ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ  НА НСДП?

Почитувани делегати!

Петтиот Конгрес на НСДП е Конгрес на зрелост и враќање кон вредностите втемелени со основањето на НСДП.

Со мојата програма за делување на НСДП во следниот 4 годишен мандат, сакам да Ви претставам како ќе ја водам НСДП доколку ја добијам вашата доверба.

Силно ќе се залагам за одговорен пристап кон НСДП од страна на сите нејзини функционери и ќе се залагам за единствено статутарно делување на НСДП.

Во целост ги прифаќам идеолошките програмски определби на НСДП и за нивно претставување и реализирање ќе се вложам енергично во следниот период.

НСДП треба да остане државотворна партија, како што тоа го докажа и до сега, давајќи го својот придонес за влез на Република Северна Македонија во НАТО сојузот.

Ќе останеме на патот трасиран кон ЕУ како наша стратешка цел и единствен пат кој може да им донесе благосостојба на нашите граѓани.

Со почит,

Ваш,

                       Горан Мисовски

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство