13 СЕДНИЦА НА ИЗВРШНИОТ ОДБОР НА НСДП – НОВА СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА

15 јануари, 2024

НСДП ги отпочнува подготовките претседателските и парламентарните избори и преминување во штабско работење!️
На 18 јануари 2024 година (четврток) во Штип се закажа седница на Централниот одбор на партијата на која ќе се донесат повеќе одлуки кои ги предлага Извршниот одбор на партијата.


Извршниот одбор утврди:
Предлог-одлуката за избор на Централен изборен штаб (ЦИШ) на НСДП.
️Предлог-одлуката за настап на НСДП на следните претседателски и парламентарни избори.
Предлог-одлуката за номинирање на заменик министер за економија во Техничката Влада на РС Македонија.
Извештај за работата на седницата на Централниот одбор ќе поднесат членовите на советите на општините и Град Скопје од НСДП за првите две години од мандатниот период 2021-2025.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство