„Само Интервју” на Канал 5 ТВ со лидерот на НСДП г.Тито Петковски

Мешовитата комисија има фалинка, и од македонска и од бугарска страна треба да инсистираме да се предложат европски историчари, за да нема пристрасност и да бидат отворени сите европски архиви, војната се добива со факти а не со политика, рече Петковски.

Зошто нашата опозиција не чувствува потреба да отиде до Будимпешта и да побара помош од Орбан за нашите евроинтеграции, наместо да шират Ковид по улици, праша Петковски.

Не сугерирам да ги прекинеме разговорите, ги имаме критериумите на ЕУ и треба да продолжиме внатре да си работиме на реформите. Не смееме да се откажеме од европската перспектива ниту да постигнеме компромис кој не навредува, рече Петковски.

Повеќе детали погледнете во најновото издание на „Само Интервју”

Цела снимка од Интервјото во два дела на јутјуб каналот во продолжение:

Најново

Честит 1 Мај!

Трајковски за „Фактор“: Со отчетност и одговорно работење може да го изградиме секој капитален проект во државата

Петковски: Договорот Заев – Мицкоски е пред едно огромно минско поле кое што се нарекува Собрание – никој не може да очекува што и каде ќе експлодира

Трајковски: Предложивме измени на Законот за домување за решавање на проблемите со станбеното домување и диво вселените лица

ПЕТКОВСКИ ЗА ТВ 24: ПОТЕГОТ НА ЗАЕВ Е ЗА ПОЧИТ ВО УСЛОВИ НА ЛОШИ МОМЕНТИ НА ПОЛИТИЧКАТА СЦЕНА

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП