Колумни

Етничка легитимација!

Предлогот на закон, со кој се предвидува можност во личната карта да стои и етничката припадност, оправдано ...`

Др Џекил и Мистер Хајд

Роберт Луис Стивенсон шкотски писател, ја напишал оваа позната книга и прв пат ја објавил и публикувал ...`

Политичката социјализација како процес

Плурализмот ,тесен или широк, непосреден или пак со долгорочен интерес во кој поединецот и општествената ...`

Чекајќи го Прометеј

Владимир Трајковски Водството, односно способноста да се поттикнат луѓето, е трансакција на народот ...`

Авторитети и толеранција

Сѐ што создава општ консензус, компромис меѓу луѓето, сѐ што ги отстранува или ги отежнува судирите ...`

Трајковски: Гебелс vs. Ќосето

ВЕБ Колумна на Владимир Трајковски, општинска организација на НСДП – Велес Една француска поговорка ...`

Владимир Трајковски: Зошто сме вакви?

Неверојатната менливост на она што би го нарекле “национален карактер”, често се случува под влијание ...`

За компромисот и името

Референдумското изјаснување крие многу стапици што можат да го искомпромитираат постигнатиот компромис ...`

Драмолетката надградена и проширена, лагите се множат, државата тивко умира

Веб-колумна на Мики Милковски член на Извршниот одбор на НСДП Македонското секојдневие е драмолетка ...`