• pelince cover
  • prvomajski mars
  • tito-slider
  • mk eu
  • slide1

Горан Мисовски

goran_2011

Потпретседател на НСДП од декември 2013 година. Роден на 15.4.1965 година во Скопје. Македонец. Дипломиран менаџер по осигурување, Универзитет Св.Климент Охридски.

Основач и прв организациски секретар на НСДП 2005-2008;

Координатор на Пратеничката група на Нова социјалдемократска партија 2006-2008;

Координатор на Пратеничката група на Нова социјалдемократска партија, Либерална партија и Нова алтернатива 2010-2011;

Координатор на Пратеничката група на Нова социјалдемократска партија и Либерална партија (ПГ на НСДП и ЛП) 2011-2014;

Активности во Собранието во мандатот 2014-2018:

  • Совет на Собранискиот канал, заменик-член
  • Комисија за надзор над спроведувањето на посебната истражна мерка следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи, Управата за финансиска полиција, Царинската управа и Министерството за одбрана, претседател
  • Комисијата за прашања на изборите и именувањата  на Собранието на Република Македонија, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
Оженет и татко на едно дете. Активно говори англиски јазик.