МОЖЕМЕ – Го вративме достоинството на социјалните работници

Нема реформа без реформатори. Од самиот почеток започнавме со подигнување на мотивацијата, желбата и ефективноста во работата, како и почитување и вреднување на трудот на вработените кои работат во системот на социјалната заштита. Покажавме и докажавме дека може поинаку. Го вративме достоинството на социјалните работници и на останатите даватели на услуги во социјалниот сектор, ги зголемивме платите за 27% или 4.585 денари во просек по вработен и создадовме можност за кариерно унапредување на секој вработен.

Најново

ИНТЕРВЈУ Бошковска-Јанковски: Со новиот портал на Централниот регистар креиравме отворени податоци

Интервју на Тито Петковски за бугарската ТВ Европа: Каков политички симбол е 11 Октомври за Северна Македонија?

Избрано ново раководство на НСДП во општина Карпош❗

ДЕЛЕГАЦИЈА НА НСДП ПОЛОЖИ ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕН-КОСТУРНИЦА ВО КУМАНОВО ПО ПОВОД ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ „11 ОКТОМВРИ“

УЧЕСТВО НА ЗАМЕНИК-ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА СОБРАНИЕТО МИЛКОВСКИ НА Е-КОНФЕРЕНЦИЈА

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП