Трајковски во Зелениково: НСДП ќе се залага за ослободување на целиот економски потенцијал во земјоделието

„НСДП како политичка партија која е на страна на социјално најранливите категории на граѓаните, како што се и земјодлеците, во новата влада формирана од коалицијата „Можеме“ ќе  се залага за реализирање на мерки и политики кои ќе го ослободат целиот економски потенцијал кој е акумулиран во оваа стопанска  гранка“, порача пред дел од членовите на НСДП во општина Зелениково Кристијан Трајковски, шеф на Централниот изборен штаб и Организациски секретар на партијата.

„Владините политики треба да се насочат кон стимулирање на средни претпријатија кои се занимаваат со примарно земјоделско просиводство и преработка, поттикнување на извозно ориентирното раноградинарско производство, како и стимулирање на органското прозиводство. Ќе предложиме програми со кои во земјоделието ќе почне да се имплементираат најновите научни сознанија од оваа сфера, со цел зголемување на приносите од производството“, рече Трајковски.

На средбата стана збор и за текот на предзиборните активности и вклученоста на членовите и симпатизерите на партијата, при што од страна на Трајковски беше истакнато задоволство од нивото на вклученост на НСДП во сите активности на коалицијата „Можеме“, повикувајќи ги членовите и симпатизерите да го задржат досегашното темпо и мотивација во кампањата.

Најново

Тито Петковски: Барањето на ДУИ премиер да биде Албанец е обид Зоран Заев да се делегитимира, но и обид да се воведе друг општествен систем

Петковски: Најголемите придобивки од Охридскиот рамковен договор се мирот, стабилноста, да нема воени дејствија

Петковски: Политичките партии коишто учествуваа на изборите мора да најдат начин како во рок од тие 20 дена да се конституира Собранието, односно да ги почнат на време своите преговори

ОБРАЌАЊЕ НА ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ МИСОВСКИ НА СВЕЧЕНОТО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 2 АВГУСТ – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

Потпретседателот на Собранието г.Мисовски положи свежо цвеќе во знак на почит и сеќавање на жртвите од катастрофалниот земјотрес во Скопје во 1963 година

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП