Мираковска: За четири години ќе вложиме 800 милиони евра во земјоделството

„Во изминатиов период вложивме над 430 милиони евра во земјоделството, за земјоделците да добијат повисоки цени, за да биде испочитувана нивната работа, за да може да обезбедат поквалитетни производи. Истото ќе се случува и во следниот период, на годишно ниво над 200 милиони евра ќе враќаме во земјодлеството или за четири години тоа ќе бидат 800 милиони евра“, вели Соња Мираковска, потпретседателка на НСДП и носителка на листата за пратеници од коалицијата „Можеме“ во четвртата изборна единица.
Мираковска истакнува дека во секое населено место каде што земјоделството е основна гранка ќе има канцеларии кои ќе бидат сервис на земјоделците за да може да конкурираат во ИПАРД фондовите, да може да стигнат и до европските пазари и до оние средства кои ќе им бидат достапни преку државата.

Најново

Тито Петковски: Барањето на ДУИ премиер да биде Албанец е обид Зоран Заев да се делегитимира, но и обид да се воведе друг општествен систем

Петковски: Најголемите придобивки од Охридскиот рамковен договор се мирот, стабилноста, да нема воени дејствија

Петковски: Политичките партии коишто учествуваа на изборите мора да најдат начин како во рок од тие 20 дена да се конституира Собранието, односно да ги почнат на време своите преговори

ОБРАЌАЊЕ НА ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ МИСОВСКИ НА СВЕЧЕНОТО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 2 АВГУСТ – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

Потпретседателот на Собранието г.Мисовски положи свежо цвеќе во знак на почит и сеќавање на жртвите од катастрофалниот земјотрес во Скопје во 1963 година

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП