Соња Мираковска на средби со компании и граѓани во Радовиш

Денеска во Радовиш бевме во посета на фабриката Металпромет, која денеска претставува една модерна метало-преработувачка компанија која е специјализирана во повеќе области од оваа дејност.

Поразговаравме со раководниот кадар и вработените. Развојот на домашните компании е еден од нашите врвни приоритети.

Деценискиот проблем со рестрикцијата на вода во населба Куклевица – Радовиш станува минато.

Главните градежни работи на капиталниот проект со кој се обезбедува питка вода во текот на целата година се завршени. Завршен е резервоарот од 600м3.

Направени се 6.5 к.м нов цевковод и заменети се старите азбесно-цементни цевки.

Нашите проекти стигаат до граѓаните.

#Можеме #СДСМ #НСДП

 

Најново

НСДП: Оваа учебна година да се прескокне

Тито Петковски: Барањето на ДУИ премиер да биде Албанец е обид Зоран Заев да се делегитимира, но и обид да се воведе друг општествен систем

Петковски: Најголемите придобивки од Охридскиот рамковен договор се мирот, стабилноста, да нема воени дејствија

Петковски: Политичките партии коишто учествуваа на изборите мора да најдат начин како во рок од тие 20 дена да се конституира Собранието, односно да ги почнат на време своите преговори

ОБРАЌАЊЕ НА ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ МИСОВСКИ НА СВЕЧЕНОТО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 2 АВГУСТ – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП