Трајковски: По 15 јули продолжуваме одлучно и чесно да ги решаваме проблемите

Шефот на Централниот изборен штаб на НСДП, Кристијан Трајковски денеска во рамки на централниот предизборен караван на коалицијата „Можеме“ оствари неколку средби со граѓани на општина Гевгелија.

Охрабрувајќи ги граѓаните да излезат на денот на изборите и својот глас да го дадат за „Можеме“, Трајковски истакна дека Владата во која партиципира и НСДП за две и пол години направи пресврт на подобро во животот.

„Она што го започнавме по 15 јули ќе го продолжиме, ќе работиме чесно и одговорно, ќе ги решаваме проблемите, ќе нудиме решенија, искрено сакаме Северна Македонија да биде модерна и напредна земја, рамо до рамо со најнапредните западноевропски земји“, порача Трајковски.

Најново

НСДП: Оваа учебна година да се прескокне

Тито Петковски: Барањето на ДУИ премиер да биде Албанец е обид Зоран Заев да се делегитимира, но и обид да се воведе друг општествен систем

Петковски: Најголемите придобивки од Охридскиот рамковен договор се мирот, стабилноста, да нема воени дејствија

Петковски: Политичките партии коишто учествуваа на изборите мора да најдат начин како во рок од тие 20 дена да се конституира Собранието, односно да ги почнат на време своите преговори

ОБРАЌАЊЕ НА ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ МИСОВСКИ НА СВЕЧЕНОТО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 2 АВГУСТ – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП