Мираковска: Ние работиме за визијата на граѓаните да стане вистина

Ние ја живееме визијата на нашите граѓани, ние работиме за визијата на нашите граѓани да стане вистина“, порача Соња Мираковска од граѓанската трибина која колацијата „Можеме“ ја одржа во Гевгелија.

 

Потпретседателката на НСДП во своето обраќање истакна дека Собранието на Република Северна Македонија во минатиот мандат донесе исклучително важни одлуки за земјата да оди напред.

„Влеговме во НАТО, на патот сме да влеземе во ЕУ, да ги отвориме поглавијата и да ги завршиме максимално брзо, за што ќе ни биде потребна една стручна, сериозна администрација, која треба да работи во името на граѓаните“, рече Мираковска.

Осврнувајќи се владините еконмски мерки за поддршка на стопанството во услови на пандемија на корона вирусот, Мираковска нагласи дека благодарение на овие мерки спасени се над 120 илјади работни места.

Зворувајќи за земјодлеските политки на коалцијата „Можеме“, мираковска порача дека змејодлеците ќе бидат уште посилно поддржани за да произведуваат конкурентни производи кои ќе може да се пласираат на европските и светските пазари.

Најново

Трајковски: НСДП ќе се бори за независно судство кое ќе може да ја контролира извршната власт

Мисовски: Од оваа влада стечајците добија социјална сигурност, од претходната–пендрек!

Мираковска: Развојна и конкурентна економија фокусирана на младите

Мираковска: Просечна плата од 34 000 денари, минимална од 20 000 денари и повисоки пензии

Мисовски: Изборот е за богатење на врхушката во ДПМНЕ или за економија која ќе даде шанси на младите

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП