Избраните и именувани лица од НСДП од своите плати ќе донираат во Солидарниот фонд за борба против Ковид-19

Соопштение за медиумите и јавноста:

Имајќи ја во предвид одлуката на Уставниот суд со која се отвори постапка за оценување на уставноста и законитоста на владината Уредба со која се предвидува намалување на висината на платите на 14.500 денари на избраните, именуваните и назначените лица во јавниот сектор, ја информираме јавноста дека сите избрани и именува лица кои доаѓааат од редовите на НСДП ќе постапат согласно содржината на оваа уредба и остатокот од своите плати за месеците април и мај ќе ги донираат во Солидарниот фонд за борба против Ковид-19 и на тој начин дирекно ќе се вклучат во насочување на финансиски средства за справување со последиците од корона вирусот.

Во овие тешки моменти пред кои се исправени граѓаните наметнуваат морален императив за солидарност од сите во справувањето со последиците од пандемијата на корона вирусот.

Најново

ОБРАЌАЊЕ НА ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ МИСОВСКИ НА СВЕЧЕНОТО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 2 АВГУСТ – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

Потпретседателот на Собранието г.Мисовски положи свежо цвеќе во знак на почит и сеќавање на жртвите од катастрофалниот земјотрес во Скопје во 1963 година

Министерката Апостолска дел од делегација на Владата положија цвеќе на Споменикот на жртвите од земјотресот кој го погоди Скопје во 1963 година.

ОБРАЌАЊЕ НА Г. ГОРАН МИСОВСКИ, ПОТПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО, НА ТЕМА „ИЗГЛЕДИТЕ НА РЕГИОНАЛНАТА СОРАБОТКА ПО ПАНДЕМИЈАТА: ВРЕМЕ НА ПОГОЛЕМА ИНТЕГРАЦИЈА?“

НСДП до граѓаните: Излезете на 15 јули и учествувајте во носењето на големата одлука да продолжиме напред

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП