Тешките политички одлуки вродија со плод, граѓаните стануваат Европјани

Соопштение за медиумите и јавноста:

НСДП ја поздравува вчерашната одлука на Советот за општи работи на ЕУ да се започнат преговори со Северна Македонија и истата ја оценува како највисоко признание за трудот и напорите кои неколку генерации ги направија за да добиеме институционално функционална држава, втемелена во демократијата и владеењето на правото.

Тешките политички одлуки кои го трасираа патот на реализирање на националните стратегиски интереси за полноправоно членство во НАТО и ЕУ вродија со плод, граѓаните добија безбедност и сигурност, политичка стабилност исполнета со силни перспективи за економска благосостојба.

НСДП на секој граѓанин на Република Северна Македонија му го честитат овој историски успех со кој стануваме Европјани.

Воедно, овој чин нека биде и дополнителен мотив за оптимизам и ентузијазам во овие тешки моменти кои како општество ги пребродуваме со борбата со ширењето на корана вирусот.

Најново

НСДП: Оваа учебна година да се прескокне

Тито Петковски: Барањето на ДУИ премиер да биде Албанец е обид Зоран Заев да се делегитимира, но и обид да се воведе друг општествен систем

Петковски: Најголемите придобивки од Охридскиот рамковен договор се мирот, стабилноста, да нема воени дејствија

Петковски: Политичките партии коишто учествуваа на изборите мора да најдат начин како во рок од тие 20 дена да се конституира Собранието, односно да ги почнат на време своите преговори

ОБРАЌАЊЕ НА ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ МИСОВСКИ НА СВЕЧЕНОТО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 2 АВГУСТ – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП