Здрaвјето на граѓаните е на прво место и така ќе постапуваме

Одговор на новинарски прашања, Соња Мираковска, потпретседателка на НСДП од коалицијата „Можеме“

,,Состојбата интензивно се следи и од страна на институциите, но и од страна на партиите”, рече Соња Мираковска одговорајќи на новинарски прашања на денешната прес-конференција.

,,Во овој момент не може да се донесе одлука дали изборите ќе бидат одложени. Ќе ги следиме и координациите на експертите и нивните одлуки, но во овој момент не сме во состојба да донесеме одлука за одлагање на изборите.

Врз основа на нивните согледување тоа ќе го направиме заедно. Здравјето на граѓаните е на прво место и така ќе постапуваме.

Дневно се менуваат работите. До вчера беше договорено до 22-ри да бидат замрзнати на терен сите активности, а до 22-ри сите лидери на политичките партии заедно да донесат одлука, но тоа не мора да значи дека одлуката не може да се донесе порано, ако има потреба за тоа.

Коалицијата ,,Можеме”, сите политички партии кои се дел од коалицијата ги одложија своите активности на терен и будно ја следиме ситуацијата и така ќе се однесуваме. Прес-конференциите се одвиваат во оваа просторија во која е извршена дезинфекција и во која на соодветно растојание се наоѓате сите во просторијата.

Дел од новинарите и новинарските екипи ги преземаат материјалите од директниот видео пренос и своите прашања ги поставуваат на мејл. Максимално се залагаме да бидат заштитени сите кои ќе влезат во оваа просторија каде држиме прес конференција”, заокружи Мираковска.

Најново

ОБРАЌАЊЕ НА ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ МИСОВСКИ НА СВЕЧЕНОТО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 2 АВГУСТ – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

Потпретседателот на Собранието г.Мисовски положи свежо цвеќе во знак на почит и сеќавање на жртвите од катастрофалниот земјотрес во Скопје во 1963 година

Министерката Апостолска дел од делегација на Владата положија цвеќе на Споменикот на жртвите од земјотресот кој го погоди Скопје во 1963 година.

ОБРАЌАЊЕ НА Г. ГОРАН МИСОВСКИ, ПОТПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО, НА ТЕМА „ИЗГЛЕДИТЕ НА РЕГИОНАЛНАТА СОРАБОТКА ПО ПАНДЕМИЈАТА: ВРЕМЕ НА ПОГОЛЕМА ИНТЕГРАЦИЈА?“

НСДП до граѓаните: Излезете на 15 јули и учествувајте во носењето на големата одлука да продолжиме напред

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП