Трајковски, НСДП: Да видиме кој колку тежи

Време е да го смениме изборниот модел, и овој и претходниот веќе го дадоа дадоа придонес, смета Владимир Трајковски од НСДП.

„Се залагаме за итна реформа на изборниот модел и сметаме дека овој модел би бил најдобар за помалите партии, затоа што 20,30 или 40 лјади гласови би се преточиле во мандати и тие би добиле политичка тежина. Така ќе видиме кој колку тежи“ смета Трајковски.

Тој нагласува дека менувањето на изборниот модел не смее да биде детска игра, туку во процесот мора да бидат вклучени стручњаци, професори и академици.

Водео од обраќањето на следниот линк: Трајковски, НСДП: Да видиме кој колку тежи

Најново

ОБРАЌАЊЕ НА ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ МИСОВСКИ НА СВЕЧЕНОТО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 2 АВГУСТ – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

Потпретседателот на Собранието г.Мисовски положи свежо цвеќе во знак на почит и сеќавање на жртвите од катастрофалниот земјотрес во Скопје во 1963 година

Министерката Апостолска дел од делегација на Владата положија цвеќе на Споменикот на жртвите од земјотресот кој го погоди Скопје во 1963 година.

ОБРАЌАЊЕ НА Г. ГОРАН МИСОВСКИ, ПОТПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО, НА ТЕМА „ИЗГЛЕДИТЕ НА РЕГИОНАЛНАТА СОРАБОТКА ПО ПАНДЕМИЈАТА: ВРЕМЕ НА ПОГОЛЕМА ИНТЕГРАЦИЈА?“

НСДП до граѓаните: Излезете на 15 јули и учествувајте во носењето на големата одлука да продолжиме напред

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП