Караванот на „Заедно напред“ денес ќе биде на средби со граѓаните на Македонска Каменица и Зрновци и трибини во Виница и Кочани

Соопштение за јавноста и медиумите

Централниот караван на коалицијата „Заедно напред!“ во текот на денешниот ден ќе биде на средби со граѓаните на Македонска Каменица, Зрновци, Виница и Кочани.

Во текот на денешниот ден (11.04.2019, Четврток), заедничкиот кандидат за претседател Стево Пендаровски во 13.00 часот ќе учествува на настан со млади во Кочани „Заедно напред, заедно до целта!“, (кај споменикот на слободата), каде пред почетокот на овој настан Пендаровски ќе даде изјава за медиуми.

Потоа во 15.30 часот, Пендаровски ќе биде на средби со граѓаните на Македонска Каменица, а во 17.00 часот ќе биде со граѓаните на Зрновци, каде во 17.10 ќе има обраќање пред граѓаните кај плоштадот во Зрновци.

Во 18.00 часот ќе биде помеѓу граѓаните на Виница, каде ќе учествува на грѓански трибина на плоштадот во Виница.

Подоцна, со почеток во 20.15 часот, во спортската сала во Кочани, ќе се одржи централниот настан отворена граѓанска трибина, каде свое обраќање ќе има заедничкиот кандидат за претседател Стево Пендаровски (пренос во живо од овој настан ќе може да проследите на веб страницата на СДСМ и на официјалана фејсбук страница на заедничкиот кандидат за претседател Стево Пендаровски)

Најново

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

Наместо предвремени избори во наредниот период треба жестока пресметка со корупцијата, криминалот, непотизмот, неодговорното однесување на носители на јавни функции и дополнително засилување на економскиот развој

Вицепремиерот Анѓушев и министерката Апостолска на средба со јапонска бизнис делегација – Република Северна Македонија би можела да биде порта за јапонските компании кон Европа

Шеста јавна дискусија за ,,Стратегијата за едно општество и интеркултурализам”: Да ги негуваме различностите и заедништвото уште од најмала возраст и да останеме посветени на обезбедување еднакви можности без разлика на етничка и национална припадност

Министерката Апостолска се сретна со шведскиот амбасадор Стефансон

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП