Пендаровски во Јегуновце: Сите сме горди на нашите војници, како врховен командант приоритет ќе ми бидат војниците

Стево Пендаровски, заедничкиот кандидат за претседател на граѓаните и на 30 политички партии, денеска беше на средба со жителите на Јегуновце.

Пендаровски зборуваше за проектите од неговата програма и заложбите како иден врховен командант на македонската Армија.

„Нашата армија е веќе дел од НАТО. Армијата е гарант на суверенитетот, независноста и неповредливоста на територијата на државата. Сите сме горди на нашите војници, тие се најзаслужни за успесите на меѓународните мисии и за поканата која ја добивме за членство во НАТО. Во мојот мандат како претседател, приоритет ќе биде токму Армијата и положбата на војниците. Модернизација на Армијата и обезбедување на европски услови за македонските војници се моја обврска“ рече Пендаровски.

Пендаровски додаде дека процесите за модернизација на Армијата се веќе започнати и се обврза во соработка со Министерството за одбрана да ги интензивира.

„Посебен фокус ќе ставам на покачување на платите, домувањето, но и мерките за поддршка на припадниците на армијата по нивното пензионирање од активна служба во армијата. Затоа е многу важно започнатите процеси, напредокот, да ги продолжиме“ додаде Пендаровски.

 

Најново

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

Наместо предвремени избори во наредниот период треба жестока пресметка со корупцијата, криминалот, непотизмот, неодговорното однесување на носители на јавни функции и дополнително засилување на економскиот развој

Вицепремиерот Анѓушев и министерката Апостолска на средба со јапонска бизнис делегација – Република Северна Македонија би можела да биде порта за јапонските компании кон Европа

Шеста јавна дискусија за ,,Стратегијата за едно општество и интеркултурализам”: Да ги негуваме различностите и заедништвото уште од најмала возраст и да останеме посветени на обезбедување еднакви можности без разлика на етничка и национална припадност

Министерката Апостолска се сретна со шведскиот амбасадор Стефансон

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП