Пендаровски во Теарце: Да продолжиме заедно напред кон членство во НАТО, тоа носи сигурност, стабилнoст и економски придобивки

Заедничкиот кандидат за претседател Стево Пендаровски, попладнево се сретна со жителите на општина Теарце.

Во разговорите со граѓаните Пендаровски ја потенцираше важноста од членството во НАТО, не само од безбедносен, туку и од економски аспект бидејќи полноправното членство освен безбедност и стабилност носи и бројни економски придобивки за државата и граѓаните.

– Како иден врховен командант на армијата дел од НАТО ќе се залагам за унапредување на статусот на нашите војници за достојно да ја претставуваат нашата држава и армија низ целиот свет. НАТО не носи само безбедност и стабилност, туку отвора економски перспективи за нашата економија и сите граѓани, порача Пендаровски.

Заедничкиот кандидат Пендаровски истакна дека на овие избори треба да се потврди патот што води напред кон интеграција и развој, дека државата не смее да се враќа назад во темното минато на изолација и неизвесност, бидејќи тоа е чекор назад за цела една генерација која припаѓа на ЕУ и НАТО.

– Противкандидатката нуди концепт за разединување, само нивните и членовите на таа фамилија да имаат живот. Секој одговорен човек, секој домаќин, постар, помлад, веќе има донесено одлука дека сака иднина наместо минато, дека сака напред во Европа и НАТО наместо враќање во минатото. Затоа, да продолжиме заедно напред кон ЕУ, кон НАТО, еднаш засекогаш да ги заштитиме нашите граници, да си ја обезбедиме нашата иднина, повика Пендаровски.

 

Најново

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

Наместо предвремени избори во наредниот период треба жестока пресметка со корупцијата, криминалот, непотизмот, неодговорното однесување на носители на јавни функции и дополнително засилување на економскиот развој

Вицепремиерот Анѓушев и министерката Апостолска на средба со јапонска бизнис делегација – Република Северна Македонија би можела да биде порта за јапонските компании кон Европа

Шеста јавна дискусија за ,,Стратегијата за едно општество и интеркултурализам”: Да ги негуваме различностите и заедништвото уште од најмала возраст и да останеме посветени на обезбедување еднакви можности без разлика на етничка и национална припадност

Министерката Апостолска се сретна со шведскиот амбасадор Стефансон

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП