Караванот на коалицијата “Заедно напред„ утре ќе биде на средби и трибини во Јегуновце, Теарце и Брвеница, и граѓански митинг во Тетово

Централниот караван на коалицијата „Заедно напред!“ во текот на денешниот ден ќе биде на средби со граѓаните на Јегуновце, Теарце, Брвеница и Тетово

Во текот на денешниот ден (10.04.2019, Среда), заедничкиот кандидат за претседател Стево Пендаровски ќе биде со граѓаните Јегуновце каде во централното градско подрачје ќе има трибина со граѓаните во 15.30 часот, подоцна во 16.45 часот ќе биде на граѓанска трибина во Теарце (парк, пред општината).

По средбите со граѓаните и граѓанските трибини, Пендаровски во 18.15 часот ќе учествува на граѓанска трибина со граѓаните на Брвеница во централното градско подрачје.

Подоцна, со почеток во 20.40 часот, на градскиот плоштад во Тетово, ќе се одржи централниот настан граѓански Митинг, каде свое обраќања ќе имаат заедничкиот кандидат за претседател Стево Пендаровски, и претседателот на СДСМ, Зоран Заев, (пренос во живо од овој настан ќе може да проследите на веб страницата на СДСМ и на официјалана фејсбук страница на заедничкиот кандидат за претседател Стево Пендаровски)

Најново

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

Наместо предвремени избори во наредниот период треба жестока пресметка со корупцијата, криминалот, непотизмот, неодговорното однесување на носители на јавни функции и дополнително засилување на економскиот развој

Вицепремиерот Анѓушев и министерката Апостолска на средба со јапонска бизнис делегација – Република Северна Македонија би можела да биде порта за јапонските компании кон Европа

Шеста јавна дискусија за ,,Стратегијата за едно општество и интеркултурализам”: Да ги негуваме различностите и заедништвото уште од најмала возраст и да останеме посветени на обезбедување еднакви можности без разлика на етничка и национална припадност

Министерката Апостолска се сретна со шведскиот амбасадор Стефансон

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП