Напредокот кон ЕУ ги отвора можностите за земјоделството и пласманот на нашите производи на пазар од 500 милиони жители

Нашите граници се обезбедени од најмоќните 29 земји на светот. Имаме меѓународна гаранција и сигурност на нашите граници со нашето де факто зачленување во НАТО. За прв пат седиме на иста маса со клучните држави кои го обликуваат денешниот свет. Таков исчекор е незапаметен. Сега треба да продолжиме напред, кон ЕУ, да ги отвориме можностите и да ја обезбедиме иднината, порача кандидатот за претседател, Стево Пендаровски вечерва во Неготино.

-Крупни чекори се направија во изминатите 2 години. Сега е време напредокот да продолжи, тие крупни чекори да им дадеме реална вредност на домашен план, во делот на економијата и подобриот живот. Пред некој ден е исправена неправдата кон лозарите од овој крај. Исплатени се парите кон повеќе од 2.000 лозари од тиквешкиот регион за предадено, а не платено производство во претходните години. Обезбедени се 424 грантови за младите земјоделци од по 10.000 евра за да за почнат сопствен агро-бизнис. Тоа се позитивни трендови. За да ги продолжиме, јас би рекол за да ги засилиме, потребно е да продолжиме напред, додаде Пендаровски.

Пендаровски повика на масовна излеснот на изборите за да продолжи напредокот.

-Само доколку продолжиме напред ќе осигураме членство во ЕУ. Тоа ќе ги отвори можностите за пристап до огромните фондови на Унијата за земјоделството и ќе даде шанса за пласманот на нашите производи на пазарот од 500 милиони жители. Затоа е важно да продолжиме напред, рече Пендаровски

Најново

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

Наместо предвремени избори во наредниот период треба жестока пресметка со корупцијата, криминалот, непотизмот, неодговорното однесување на носители на јавни функции и дополнително засилување на економскиот развој

Вицепремиерот Анѓушев и министерката Апостолска на средба со јапонска бизнис делегација – Република Северна Македонија би можела да биде порта за јапонските компании кон Европа

Шеста јавна дискусија за ,,Стратегијата за едно општество и интеркултурализам”: Да ги негуваме различностите и заедништвото уште од најмала возраст и да останеме посветени на обезбедување еднакви можности без разлика на етничка и национална припадност

Министерката Апостолска се сретна со шведскиот амбасадор Стефансон

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП