МАРИЈА ТОДОРОВСКА УЧЕСТВУВАШЕ НА ЈАВНА РАСПРАВА ПО ПОВОД 25 НОЕМВРИ – СВЕТСКИОТ ДЕН ПРОТИВ НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ

Претседателката на Организацијата на жените на НСДП и актуелен член на Советот на општина Ѓорче Петров, Марија Тодоровска, на 23 ноември 2018 година учествуваше на Јавна расправа на тема: „Финансирање на активностите предвидени во Националниот акциски план на Истанбулската конвенција“, како член на Комисијата за еднакви можности при Советот на општината.

marija 1

Јавната расправа се одржа во соработка на Клубот на жени пратенички и националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство, УНДП, НДИ, ИРИ, ОБСЕ и претставници од Европската комисија, по повод 25 ноември – Светски ден против насилство врз жените.

Јавната расправа се одржа во Собранието на Република Македонија.

marija 2

Најново

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

Наместо предвремени избори во наредниот период треба жестока пресметка со корупцијата, криминалот, непотизмот, неодговорното однесување на носители на јавни функции и дополнително засилување на економскиот развој

Вицепремиерот Анѓушев и министерката Апостолска на средба со јапонска бизнис делегација – Република Северна Македонија би можела да биде порта за јапонските компании кон Европа

Шеста јавна дискусија за ,,Стратегијата за едно општество и интеркултурализам”: Да ги негуваме различностите и заедништвото уште од најмала возраст и да останеме посветени на обезбедување еднакви можности без разлика на етничка и национална припадност

Министерката Апостолска се сретна со шведскиот амбасадор Стефансон

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП