• pelince cover
  • prvomajski mars
  • tito-slider
  • mk eu
  • slide1

Централен одбор на НСДП: Изборниот процес помина фер и демократски

foto4

НСДП денеска во Скопје одржа седница на Централниот одбор на која беше усвоен прелиминарниот извештај за локалните избори на кои коалицијата преводена од СДСМ убедливо победи.

„На седницата беше констатирано дека општинските организации на партијата со својата партиципација во изборниот процес дадоа значаен придонес за убедливата победа на изборите и за отпочнувањето на процесот на реформи и декриминализација на институциите на системот на општинско ниво.

На седницата се оцени дека изборниот процес помина во фер и демократска атмосфера, со почитување на темелните слободи на граѓаните и нивното избирачко право, односно изборниот резултат претставува објективна рефлексија на политичката волја на граѓаните на Република Македонија, се вели во соопштението на НСДП.

Најново

20180201073308

Бошковска-Јанковски: Граделе нова зграда, а во сегашните канцеларии на регистарот нема заземјување

tito-24-analiza

За компромисот и името

31012018125352_web_zorica_apostolska_minister_(1)

Интервју со Министерката Зорица Апостолска: Очекувам жените да демонстрираат храброст и одважност

f2

НСДП прослави 12 години од основањето на партијата. Лидерот Тито Петковски порача: Живеачката за прв пат стана поважна од митологијата

3

НСДП НА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ ЌЕ НАСТАПИ ВО КОАЛИЦИЈА СО СДСМ

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП