• pelince cover
  • prvomajski mars
  • tito-slider
  • mk eu
  • slide1

НСДП НА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ ЌЕ НАСТАПИ ВО КОАЛИЦИЈА СО СДСМ

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА И МЕДИУМИТЕ:

1

НСДП денеска во Скопје одржа седница на Централниот одбор на која беа разгледани активностите на партијата кои се преземаат во пресрет на престојните локални избори.

На седницата беше донесена одлука за продолжување на партиципацијата во коалицијата преводена од СДСМ и на претстојните локалните избори кои ќе се одржат на 15 октомври

Беше констатирано дека општинските организации на партијата кадровски и оперативно се целосно подготвени да го дадат својот придонес за убедлива победа на кандидатите за градоначалници и листите за советници од колацијата предводена од СДСМ.

Со победата на локалните избори отпочнатиот процес на реформи и декриминализација на институциите на системот ќе продолжи и на општинско ниво.

Најново

20180201073308

Бошковска-Јанковски: Граделе нова зграда, а во сегашните канцеларии на регистарот нема заземјување

tito-24-analiza

За компромисот и името

31012018125352_web_zorica_apostolska_minister_(1)

Интервју со Министерката Зорица Апостолска: Очекувам жените да демонстрираат храброст и одважност

f2

НСДП прослави 12 години од основањето на партијата. Лидерот Тито Петковски порача: Живеачката за прв пат стана поважна од митологијата

3

Централен одбор на НСДП: Изборниот процес помина фер и демократски

СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП