• pelince cover
  • prvomajski mars
  • tito-slider
  • mk eu
  • slide1

Колумни

v.trajkovski-300x281

Авторитети и толеранција

Сѐ што создава општ консензус, компромис меѓу луѓето, сѐ што ги отстранува или ги отежнува судирите ...`
28458802_1949367518613981_368365843_n

Трајковски: Гебелс vs. Ќосето

ВЕБ Колумна на Владимир Трајковски, општинска организација на НСДП – Велес Една француска поговорка ...`
28458802_1949367518613981_368365843_n

Владимир Трајковски: Зошто сме вакви?

Неверојатната менливост на она што би го нарекле “национален карактер”, често се случува под влијание ...`
tito-24-analiza

За компромисот и името

Референдумското изјаснување крие многу стапици што можат да го искомпромитираат постигнатиот компромис ...`
titoinbox7

ТИТО ПЕТКОВСКИ: Долгорочен компромис (не) е можен

Колумна за порталот ПЛУСИНФО.МК на лидерот на НСДП, Тито Петковски: Последната порака од Брисел упатена ...`
mikinsdp (1)

Драмолетката надградена и проширена, лагите се множат, државата тивко умира

Веб-колумна на Мики Милковски член на Извршниот одбор на НСДП Македонското секојдневие е драмолетка ...`