• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size

Нова социјалдемократска партија

Среда
Фев
20
Организациски секретар Испечати E-mail адреса

Соња Мираковска

sonja_mirakovska.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Член на НСДП. Родена на 12.09.1963 година во Берово.

Македонка. Дипломиран правник.

Пратеник во Собранието на Република Македонија 

Законодавно-правна комисија, член 

Комисија за труд и социјална политика, член 

Комисија за уставни прашања, заменик-член 

Комисија за здравство, заменик-член 

Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член 

Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание  на Советот на Европа (ПС СЕ) , заменик-член

Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), заменик-член

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, претседател

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, член

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член

Координаторка на Клубот на пратенички (од 1 октомври 2011 до 31 септември 2012 година). 

На конститутивната седница на ЦО одржана на 17.11.2009 е избрана за Организациски секретар на НСДП, а на 15 декември 2013 година е реизбрана за организациски секретар на НСДП.
 

НСДП НА -FACEBOOK-

facebook.jpg

Who's Online

Линкови - Банери

Собрание на Република Македонија
European Union
NATO

banernvo.jpg