• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size

Нова социјалдемократска партија

Среда
Фев
20
„ЛЕПАК“ операција за „ЛЕПАК ПАРТИЈА“ Испечати E-mail адреса
 
11 март 2014 I Скопје, Соопштение за медиуми и јавноста:
  nsdp-logo.jpg
Веруваме дека МВР неможеше да избере поубаво и посоодветно име за акцијата „ЛЕПАК“ за шверц на стока преку граничниот премин Ново Село, во која беа притворени функционери и блиски роднини на функционери од ВМРО-ДПМНЕ.
Акцијата „ЛЕПАК“ на МВР потврдува дека Царинската управа и Агенцијата за финансиско разузнавање немаат поима за одливот на пари од Македонија.
Обидот за изнесување од државата на 750 илјади евра во шише, шверцот на муниција за оружје од страна на градоначалници, шверцот на покер апарати од страна на блиски соработници и роднини на функционери од „ЛЕПАК ПАРТИЈАТА“ потврдуваат дека организираниот криминал и финансиските малаверзации стануваат секојдневие на високите структури од владеачката гарнитура, а со поимот „лепак“ најдобро се отсликува алчноста и високиот степен на корумпираност на функционерите од „ЛЕПАК ПАРТИЈАТА“.
Ја прашуваме владеачката партија ВМРО-ДПМНЕ дали после акцијата „ЛЕПАК“ ќе следи акција „ЛЕПАК 2“ за изнесувањето на милиони евра во Грција преку сомнителни трансакции од сомнителниот тендер за изградба на автопатот Смоквица-Демир Капија?
 
СЛУЖБА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ НА НСДП
11 МАРТ 2014 ГОДИНА
 
< Претходно   Следно >

НСДП НА -FACEBOOK-

facebook.jpg

Who's Online

Линкови - Банери

Собрание на Република Македонија
European Union
NATO

banernvo.jpg